Bloggen om ett rikare studentliv

  • Hem
  • /
  • Studentliv
  • /
  • Vilken är din drömutbildning? Högskoleprovet kan vara din väg in!
Studentrabatt hos Högskoleprovguiden.

Vilken är din drömutbildning? Högskoleprovet kan vara din väg in!

Har du börjat fundera över vad du vill utbilda dig till efter gymnasiet? Eller har du kanske redan bestämt dig? Toppen i så fall! Om inte är du långt ifrån ensam och än finns det tid för eftertanke. För att öka dina chanser att bli antagen till en utbildning är det värt att skriva högskoleprovet – vare sig du redan har tydliga drömmar eller bara vill hålla så många dörrar som möjligt öppna.

För många utbildningar är det tuff konkurrens om platserna men minst en tredjedel av platserna tillsätts genom högskoleprovet. Om du skriver ett bra resultat på högskoleprovet är du med och konkurrerar om både betygs- och högskoleprovsplatserna vilket ökar dina chanser att komma in rejält!

Vad är egentligen högskoleprovet?

Högskoleprovet är ett prov som testar dina kunskaper i matematik, svenska och engelska. Provet ges en gång på våren och en gång på hösten och används för att tillsätta minst en tredjedel av utbildningsplatserna på universitet och högskolor i Sverige. Alla som skriver provet får ett normerat resultat mellan 0.00 och 2.00 (där 2.00 är det bästa). Med ett högt resultat kan du välja och vraka bland utbildningar på universitet och högskolor i Sverige!

Hur fixar jag ett toppresultat?

Högskoleprovet testar väldigt specifika färdigheter och för de allra flesta räcker det inte att enbart förlita sig på sina kunskaper från gymnasiet i svenska, engelska och matematik för att nå ett bra resultat på högskoleprovet. Något som gör provet extra klurigt är att det råder stark tidspress. Den goda nyheten är att det går lätt att förbereda dig innan du skriver provet för att bygga upp din snabbhet och vänja dig vid den typ av uppgifter som är vanligt förekommande.

Låter det jobbigt?

Högskoleprovet behöver inte vara svårt så länge du förbereder dig på rätt sätt! Det finns flera sätt att förbereda dig inför högskoleprovet såsom webbutbildningar, intensivkurser, självstudier med gamla högskoleprov, appar, privatundervisning och specialiserade böcker.

Om du vill få ut det mesta av dina studier och förbereda dig så snabbt och enkelt som möjligt är en specialiserad webbutbildning det bästa alternativet. Högskoleprovguiden (HPGuiden) har hjälpt över 130 000 studenter att förbättra sig på högskoleprovet och som VIP-medlem
får du allt du behöver för att vara redo inför provdagen. Detta inkluderar beprövade strategier för alla provdelar, tusentals uppgifter med detaljerade förklaringar, teori- och videogenomgångar, personlig coachning av en coach som själv skrivit maximala 2.00 på högskoleprovet samt support alla dagar i veckan om du t.ex. skulle fastna på en uppgift och behöver hjälp för att komma vidare.

Genom Mecenat får du 150 kr rabatt på alla VIP-medlemskap hos HPGuiden men du kan också börja studera med det generösa gratismedlemskapet. Du får då tusentals övningsuppgifter, formelblad, forum, videogenomgångar och mycket mer.

Något mer jag behöver veta?

Missa inte att anmäla dig! Nästa chans att skriva högskoleprovet är söndagen den 20 oktober. Anmälan till höstprovet 2019 är öppen 15 augusti – 2 september och det går inte att anmäla sig efter detta datum. Läs mer om hur du anmäler dig och studerar på bästa sätt på
HPGuiden.

Inlägg av Högskoleprovguiden i samarbete med Mecenat.
Till studentrabatt hos Högskoleprovguiden via Mecenat.