Bloggen om ett rikare studentliv

  • Hem
  • /
  • Resa & Nöje
  • /
  • Vart i Egypten ska du åka – spana in 4 Egypten-pärlor!

Vart i Egypten ska du åka – spana in 4 Egypten-pärlor!

Egypten kan skryta med sitt solsäkra klimat och sitt fantastiska bad- och dykvatten. Att det dessutom är prisvärt och inte ligger mer än 6 timmars flygtid bort och ingen tidsskillnad gör resmålet förståeligt nog till en vinterfavorit bland många. Här är fyra Egypten-favoriter som är värda att spana in lite extra till vintern!

Populära Hurghada

Egyptens populäraste resmål känner nog de flesta till. Men vad är det då som gör att just Hurghada blivit så populärt bland turister? Kristallklart vatten, stadigt väder och fina stränder är bara några av anledningarna. I centrum pågår det egyptiska vardagslivet och under Röda havets yta hittar du ett fantastiskt liv bland fiskar och koraller. Trots Hurghadas populäritet finns det fortfarande kvar en egyptisk småstadskänsla här med vackra och väl bevarade stadsdelar och en härlig atmosfär. Det genuina Hurghada speglas i den gamla stadskärnan El Dahar, även kallad Old Town. Här finns ett myllrande folkliv, gatumarknader och butiker. I stadens centrum, Sekalla, finns det gott om shopping och restauranger och längs med den fina hamnpromenaden kan du slå dig ned på något trevligt café eller kolla in de många butikerna som kantar promenaden.
Vinterns nykomling i Hurghada är det stora sporthotellet Aqua Vista! Här hittar du massor av sporter och gruppträningspass, ett fantastiskt poolområde och ett stort restaurangutbud med härliga All Inclusive-bufféer.
Hotelltips! Beach Albatross

Exklusiva El Gouna

El Gouna, Egypten Välkommen till ett av Egyptens vackraste och mest exklusiva resmål! Badorten El Gouna är byggd på små öar och längs med slingrande laguner. Det gör att att du har lika nära till strand och bad som till restauranger och butiker! De flesta av hotellen i området ligger på egna små öar, vid kanaler och små fina laguner där du kan bada i lugnt och kristallklart vatten. Det här skapar en mycket speciell och mysig atmosfär. Och de långgrunda sandstränderna här uppskattas oftast inte minst av barnfamiljerna.
Hotelltips! Mövenpick Resort And Spa

Eleganta Sahl Hasheesh

Sahl Hasheesh, EgyptenSahl Hasheesh är en elegant och lugn badort vars utseende inspirerats av forntida Egypten. Orten är formad som en båge som ger en vacker utsikt över bukten med sina finkorniga stränder och långgrunda vatten. Hotellen håller hög klass och alla har privata sandstränder där man kan njuta av en lyxig semester.
Hotelltips! Premiere Le Reve Hotel And Spa

Strandparadiset Soma Bay (nyhet!)

Soma Bay, EgyptenNytt för i vinter är att du kan åka med Apollo till fina Soma Bay som ligger cirka fyra mil söder om Hurghada. Här hittar du några av Röda havets finaste stränder. Orten ligger på en halvö med en skyddad bukt och kristallklart vatten! Perfekt för dig som gillar lugn, sol och bad! Hotelltips! Kempinski Soma Ba

 

 

 

 

 

Just nu är det extra bra studentrabatt på resor med Apollo, till Egypten – se här!
Du som student har 800 kr rabatt på alla övriga resmål med Apollo.

Skrivet av: Apollos resekrönikör Anna Möller
Foto: Apollo

PSST! Logga in på Mecenat för terminen och var med i årets stora lyxtävling där du som student bl.a. kan vinna 5 000 kr i presentkort hos Apollo! Det är även vinster värda 200 000 kr som gäller på en mängd ställen. 🎉

Tävla här: mecenat.com/welcome
Kom även ihåg att följa @mecenatse på Instagram.