Bloggen om ett rikare studentliv

Varför du som student behöver en hemförsäkring

Många flyttar hemifrån i samband med att de börjar på högskolan. Kanske fanns bara den där utbildningen som du så gärna ville in på långt bort från din hemstad, eller så var studentlivet på egen hand i Lund eller Uppsala som lockade. Du kanske bara ville bort och testa på något nytt: plugga i Göteborg? – Varför inte?

Oavsett var du till slut hamnade så kan tillvaron vara hektisk som nybliven student. Det är fester du inte vill missa (iaf så snart pandemin är över), nya vänner att lära känna och föreläsningar att gå på. Mitt i allt detta är inte försäkringar precis prio ett. Och det är lugnt – vi fattar att du har annat att tänka på. Det är precis det som Hedvig går ut på, så att du inte måste tänka på allt själv. Hedvig underlättar din vardag. Främst när olyckan är framme så klart, men även när den inte är där. På så sätt slipper du gå runt och oroa dig över vad som händer om något går fel.

Saker händer

Visst, du kan ju hoppas på det bästa, tråkiga saker som vattenläckor och cykelstölder händer kanske inte jätteofta. Som student har du inte många grejer som behöver skydd. Man kan lätt tro att alla ens ägodelar skulle få plats i ett par IKEA-påsar. Din ekonomi är säkert inte heller den bästa. Låt oss vara helt ärliga nu – det finns så mycket roligare saker att lägga pengarna på än försäkring. Så är det. Men det finns ändå några prylar som man verkligen behöver. Det blir genast mycket svårare att ta sig igenom vardagen utan till exempel cykel, mobil eller dator.

I detta fall kan en hemförsäkring för studenter likt den som Hedvig erbjuder, ge dig ett heltäckande skydd för alla de tillfällen i livet där det inte riktigt går som man trott. Den skyddar både din studentlägenhet och alla dina prylar.

Skydda dina grejer på riktigt

Att skydda dina grejer är något som alla försäkringsbolag lovar. Hedvig ger dig hjälp på riktigt. Istället för att vara som ett svart hål där pengar försvinner i förhoppning om att kanske få ersättning fungerar Hedvig helt annorlunda. Hedvig hjälper dig och finns helt enkelt där för dig när du behöver det. Om du mitt under tentaperioden spiller kaffe på datorn löser Hedvig problemet åt dig. Det är bara att prata med Hedvig så får du en ny dator redan nästa dag. Att då inte behöva vänta en månad till nästa studiebidrag kommer är guld värt. Du kan fortsätta med ditt liv och klara kursen.

Mecenat erbjuder studentrabatt på Hedvigs hemförsäkring för studenter som endast kostar 79kr/månaden för dig som har tillgång till Mecenats rabatter och erbjudanden. 

Du kan läsa mer om Hedvigs grymma studenterbjudande med Mecenat här.

Inlägget är ett samarbete mellan Hedvig och Mecenat.