Bloggen om ett rikare studentliv

Smarteyes

Sommarens smartaste glasögontrender

Sommaren är snart här och det är dags att uppdatera garderoben. Det är också ett perfekt tillfälle att uppdatera glasögongarderoben. För varför ha en garderob full av kläder och skor, men bara ett par glasögon att matcha med? Passa på att uppdatera stilen med ett eller flera par nya glasögon. Hos Smarteyes har du 500 kronor studentrabatt på valfria glasögon i din styrka via Mecenat. Köper du flera par får du dessutom 50 % rabatt på alla extra par. Fram till och med 13 maj 2018 har Smarteyes dessutom 25 % rabatt på alla solglasögon – med eller utan styrka.

Men vad ska du satsa på den här säsongen? Det finns många trender inom glasögonvärlden men vi tänkte ta upp två av dem vi kommer se mest av.

Semitonade glas

En av säsongens starkaste trender är de semitonade glasen. Det här är en trend som vi först såg under 90-talet och som vi kommer se mycket av i vår och sommar. De tonade glasen är ett snyggt och enkelt sätt att poppa till dina glasögon och ge dem ytterligare en dimension.

Smarteyes har nyligen släppt Smarteyes Club Collection – en kollektion speciellt designad för de semitonade glasen. Bågarna i kollektionen är, som namnet avslöjar, inspirerade av mytomspunna nattklubbar och barer runt om i världen. Bland annat har Smarteyes designers i Göteborg influerats av Berghain i Berlin, The Nomad i New York och Sketch i London.

När du köper en båge från kollektionen kan du välja mellan åtta olika semitonade glas – allt från rosa, om du verkligen vill sticka ut, till de mer sofistikerade bruna och grå gradalerna. Och du kan få alla bågar med slipade eller oslipade glas.

Magnetiska shields

Magnetiska shields från Smarteyes

Magnetiska shields från Smarteyes

En annan stark trend är de så kallade shieldsen som du fäster på bågen med hjälp av magneter. De påminner om clip-ons, som du fäster med små krokar, men magneterna i shieldsen gör dem ännu enklare att använda. De är perfekta när du springer in och ut ur butiker och caféer, går från föreläsningssalen till en solig uteservering eller kör bil.

Lagom till vårsolen kom, släppte Smarteyes kollektionen Magnet Shields Collection med fem olika bågar. När du köper en båge från kollektionen ingår en valfri shield.

Om du vill ha helt unika solglasögon kan du designa dina egna hos Smarteyes. Först väljer du en de hundratals olika bågarna som finns i butikerna. Sen väljer du mellan 20 olika färger på glaset för att få ett par unika solglasögon. Funkar både för solglasögon med och utan styrka.

Du kan läsa mer om säsongens glasögon och se hela Smarteyes sortiment på smarteyeys.se
För att boka en synundersökning besöker du smartyeyes.se/boka

Till Smarteyes studentrabatt!