Bloggen om ett rikare studentliv

  • Hem
  • /
  • Studentliv
  • /
  • Ny dator inför pluggstart? Se populära studentdatorer!

Ny dator inför pluggstart? Se populära studentdatorer!

Vi förstår dig, det är inte lätt att välja dator när det finns så många olika alternativ. Nu när terminen närmar sig vill du ju säkerställa att du gör ett bra köp och välja en dator som passar dig, både till dina studier och på fritiden. Vi vill göra det lite lättare för dig som inte orkar leta igenom hela internet. Därför presenterar vi här nedan tre olika serier av bärbara datorer från HP som under lång tid varit populära bland studenter. Vi hjälper dig att förstå skillnaden mellan dessa serier så att du enklare kan fatta ett bra beslut. Om du vill se fler alternativ till studentpriser, besök gärna HP Store.

HP PAVILION

HP Pavilion har under lång tid varit omtalad och populär då det är en prisvärd dator men i ett smidigt format. Här kombineras kraft med Intel® Core™ i U-processor och upp till 11 timmars batteritid med HP Fast Charge som laddar ca 50% på 45 min. Välj mellan olika lagringskapacitet med upp till 1 TB HDD eller 512 GB SSD. Hos HP Store finns HP Pavilion i skärmstorlekarna 14”, 15” och 17” med Full HD IPS-skärm.

Men låt oss heller inte glömma den inbyggda säkerheten som fingeravtrycksläsare för din trygghet som finns på utvalda modeller. HP Pavilion 14” kommer även i en x360-modell med Intel® Core™ eller Intel®- Pentium processor. Modellen med x360 gör det möjligt att vrida på skärmen 360 grader. Det betyder att du kan ställa din dator i fyra olika lägen. Du kan bland annat använda den som en surfplatta eller i så kallat tält-läge vilket är optimalt om vill se på film eller visa en presentation. En av de stora fördelarna med en x360-modell är att skärmen har touch-funktion på vilken du kan föra anteckningar med den medföljande digitala pennan.

+ Prisvärd
+ Kraftfull i ett flexibelt format
+ Dedikerad NVIDIA® GeForce® GTX-grafik på utvalda modeller.

HP ENVY

Om vi kliver upp ett steg i PC-skalan så kommer vi till det som HP omnämner som en av deras premiumprodukter, HP ENVY. Premiumsortimentet innebär överlag att det är högre prestanda och en mer genomarbetad, exklusiv design. HP ENVY är en lättviktig dator från 1,28 kg helt i aluminium med Intel®Core™ eller AMD Ryzen™-processor. HP ENVY finns i storlekarna 13” och 17”. Men även denna serie finns tillgänglig i x360-modeller, i storlekarna 13” och 15” och inkluderar en digital penna. Med upp till nästan 20 timmar batteritid så kan du känna dig trygg med att lämna laddaren hemma.

HP ENVY är utvecklad utifrån användaren där säkerhet, underhållningsupplevelse och portabilitet har varit ledord. Med OLED-skärmen på utvalda modeller når du en ny nivå av skärmkvalitet som ger ett otroligt färgdjup som även fungerar i ljusa miljöer. För maximal underhållning finns även fyra högtalare utvecklade med experter på Bang&Olufsen.

Fingeravtrycksläsaren och sekretesskameran
gör också att du säkert kan logga in och med ett simpelt knapptryck stänga av din kamera.
+ Supertunn och lättviktig elegant design i aluminium
+ AMOLED 4K-skärm på utvalda modeller & ljud från Bang & Olufsen som ger förstklassig underhållning
+ Smarta säkerhetsfunktioner

HP SPECTRE

Om du vill gå upp ytterligare en nivå inom premiumsortimentet så kommer vi till en av toppmodellerna hos HP – HP Spectre. Här möts enastående prestanda med Intel® Core™-processor och oöverträfflig, unik design. Designen i sig är ett hantverk. HP Spectre x360 är diamantslipad och CNC-bearbetad helt i aluminium för ett stilrent och elegant uttryck. HP Spectre Folio är istället skapad i 100% äkta läder som ger en exklusiv och unik finish. Båda modellerna finns i 13” med upp till 4K IPS-pekskärm med supertunna kanter. HP Spectre x360 finns även i 15” med dedikerad NVIDIA®-grafik. HP Spectre erbjuder samma smarta säkerhetsfunktioner som HP ENVY, men utöver detta också en FHD IR-kamera för ännu enklare och säkrare inloggning. HP Spectre utvecklar också ditt skapande med stöd för 4K-videoredigering, 3D-rendering samt anteckningar på skärmen med den digitala pennan. Denna produktserie tar även de portabla möjligheterna till nya nivåer med 4G-LTE anslutning på utvalda modeller. Till HP Spectre x360 medföljer också ett stilrent fodral.

+ Unik och lättviktig, exklusiv design i aluminium eller läder
+ Topprestanda med möjlighet till 4G-anslutning på utvalda modeller
+ Upp till 22,5 timmar batteritid & HP Fastcharge

Just nu så pågår det en Back-to-school kampanj hos HP Store där du som student får alla dessa datorer till specialpriser. Missa inte chansen att köpa din perfekta studiedator!

Blogginlägg i samarbete med HP.

Till studentrabatt med Mecenat hos HP.