Bloggen om ett rikare studentliv

Frida Olsson

Min praktikperiod på Mecenat

Hej! Jag heter Frida och är 17 år gammal. Jag läser andra året på handelsprogrammet med inriktning administration, på Hvitfeldtska. I min utbildning har vi möjligheten att praktisera och att få komma ut på den riktiga arbetsmarknaden för att se hur det fungerar ute i arbetslivet.

Jag sökte till Mecenat för att jag tyckte det skulle vara roligt att jobba med något som vänder sig till min egen åldersgrupp, samt att få en bättre inblick hur företaget samarbetar med andra välkända företag och varumärken. Under dessa 5 veckor här på Mecenat har jag lärt mig otroligt mycket. Jag har fått lära mig hur ett företag drivs, hur de arbetar och hur viktig det är med samarbete. De har tagit mycket väl hand om mig som praktikant.

Jag har fått vara med att påverka, delat mina åsikter och jag har känt mig mycket välkommen av alla kollegor. Jag har verkligen fastnat för hela Mecenats koncept, då det är ett fantastiskt företag som drivs med stort engagemang och passion för oss studenter. Engagemanget om att du som student skall kunna få ett rikare studentliv genom att kunna utnyttja unika studentrabatter. Jag ser mig själv mycket väl kunna arbeta inom detta område. De har verkligen visat mig hur mycket det finns att jobba inom det administrativa, vilka olika avdelningar det finns och vad man gör.

Jag har testat på och känt hur det är att jobba på ett kontor. Sett hur de anställdas dag kan se ut och vilka projekt som kan dyka upp. Allt detta har varit en otrolig lärorik tid hos Mecenat, då jag känner att jag både har växt som människa inom de jobbrelaterade områdena men även mycket i det privata.

Tack vare Mecenat har jag fått en tydligare bild av vad jag vill jobba med i framtiden, jag skall bli säljare!:)
Att ha fått vara här på Mecenat har verkligen varit fantastiskt bra. Jag är mycket tacksam att jag fick den här möjligheten!

Av: Frida Olsson, Göteborg