Bloggen om ett rikare studentliv

Produkter från Rum21

Mer PEPP på inrednings-PIFF i studentlyan ?

För någon vecka sedan bloggade jag om “Fem tips för mysig höstfeeling i studentlyan”. Intresset för studentkampanjen inom inredning visade sig vara rykande hett och efter några specifika frågor om hösttrenderna, delar jag med mig av fler tips här.

Dessutom har vi fått med oss Rum21 på tåget och vi förlänger studentkampanjen med 15 % på ett helt köp via Mecenat, i ytterligare några få dagar. Det är sista chansen, så passa på att samla dina höstinköp och tipsa pluggkompisarna.

Färgerna och materialen

Produkter från Rum21.

Produkter från Rum21.

Hur ska jag tänka när jag mixar och kombinerar höstens it-färger & material?

Att det är de starka färgerna som vi hittar utanför fönstret höstetid som gäller nu har du kanske redan snappat upp. Lägg därtill en mörkare och murrigare färgskala som marinblått, ädelstensfärger som smaragd och granit. De varma och brända tonerna kombineras med fördel med otippade pastelliga färger som ljusblått, “mint” eller “dusty pink”.

En annan och något ljusare färg som trendar stort är “greige”, som helt enkelt är en blandning av grått och beige.

Du kanske inte har en hel soffa i höstens absolut hetaste material, sammet? Well, varför inte ett läckert överkast i sammet eller några kuddar? Det ger en exklusiv och varm känsla med direkt höstkaraktär. Lägg därtill en naturfärgad fluffig pläd att gosa in sig i. Material som är helrätt och extra härligt att inreda med i höst är tufsiga och lurviga detaljer. Det kan tex vara en matta med lång lugg, luddiga plädar eller lurviga kuddar.

Tavelväggen

Tavelvägg – Rum21. Just nu 15 % på ett helt köp!

Tavelvägg – Rum21. Just nu 15 % på ett helt köp!

Du har såklart läst om eller sett de heta tavelväggarna, men hur arrangerar du bäst den där snygga tavelväggen med posters och ramar egentligen? Det finns diverse knep:

  • Du kan utgå från en rak under- eller överkant, om du inte vill komponera väggen på fri hand.
  • Du kan också utgå från en större tavla och gruppera mindre runt om.
  • Lägg ut kompositionen på golvet för att se vilka som passar brevid vad.
  • Markera en linje och vad du ska fästa var på väggen, med snöre eller s.k. washitejp, som inte fastnar.
  • Blanda personliga motiv eller minnen och gärna grafiska bilder med fotokonstnärliga. För att mjuka upp känslan ytterligare, är det snyggt att väva in en spegel i kompositionen.

Posters och tavlor med studentrabatt finns bland annat hos Rum21, canvastavlor och fototapeter finns t.ex. hos Photowall och Familjetapeter samt PhotoBox.

De studentvänliga budgettipsen

Bild från Photowall.

Bild från Photowall.

Det är som bekant detaljerna som gör det – våga vara personlig! Sätt din egen karaktär och var inte rädd för starka uttryck. Utgå från vad som inspirerar just DIG och placera några väl valda personliga föremål i din studentlya. Saker som du däremot vill gömma undan, förvarar du enkelt i coola förvaringsboxar. Det finns mängder att välja på nu i inredningsbutikerna – enfärgade, marmorerade eller i trendriktiga grafiska mönster.

Hur ser ditt skrivbord ut? Visst är det trevligare med några schyssta tillbehör som ett snyggt anteckningsblock och gedigna pennor. Är favvoboken och någon skön minnespryl på plats? En riktigt snygg och härlig te- eller kaffekopp är såklart mysigt att ha på skrivbordet där du sitter och pluggar.

Gröna växter är ett superenkelt sätt att skapa hemmamys på. Och har du inte gröna fingrar? Det gör inte ett skvatt, storbladiga lättskötta växter och suckulenter som kaktusar är helrätt!? Krukor med studentrabatt finns på såväl Rum21 (se t.ex. läckra Cloudy eller krukorna från Skultuna), som Lagerhaus, Indiska, Hemtex, Royaldesign.se, Trademax med flera.

Krukor från Rum21.

Krukor från Rum21.

Låt dig inspireras av trenderna och plocka gärna in säsongens komponenter – men låt ditt hem spegla vem du är och blanda dina favoriter.

Sist men inte minst – adda gärna doftljus och att ha bakgrundsmusik hemma kan sätta den där extra sköna stämningen ?. Easy peasy, eller hur? Hoppas du fått inspiration hur du kan fixa till studentlyan med enkla medel.

Vi hörs snart igen. Under tiden – missa för sjutton inte att följa @mecenatse på Instagram. Där är massa tips, nya studentrabatter, tävlingar och annat skojsigt.  ?

 


Några av alla ställen där du har studentrabatt på inredning:

Rum21:höstens grymmaste kampanj med 15 % på hela sortimentet. Gäller vid ett köptillfälle t.o.m. 17/10.
Indiska: 10 % studentrabatt online. Accessoarer, kläder och inredning designade i en unik och bohemisk stil.
Hemtex: 10 % studentrabatt. Allt det där som gör det härligare att komma hem.
Designonline.se: 10 % studentrabatt. Skandinavisk design och inredning.
Furniture box: 7,5 % studentrabatt. Klassisk och modern inredning för alla.
Medvetna.se: Handla ekologiskt och giftfritt med studentrabatt
StudentShop: – en hel shop med bara studentrabatter
Royaldesign.se: 10 % studentrabatt. Designprodukter från Europas främsta varumärken.
Trademax: 5 % studentrabatt. Möbler och inredning – kvalitetsprodukter till låga priser.
Photowall: 20 % studentrabatt. Häftiga tapeter och canvastavlor.
PhotoBox: 70 % studentrabatt på din första beställning! Personliga canvastavlor och massa annat för väggen.
Lagerhaus: 10 % studentrabatt på Lagerhaus.se (rabatten gäller online).