Bloggen om ett rikare studentliv

Dubai – en helt ny värld 6 timmar bort

Lite större, lite högre, lite längre och lite lyxigare. Den här emiraten i Förenade Arabemiraten är lyxen själv personifierad. Här är det turkosblå havet alltid badvänligt varmt och solgarantin är hög. Det regnar bara några få dagar om året, annars lyser solen från en allt som oftast blå himmel. Välkommen till Dubai – en helt ny värld bara 6,5 timmars flygresa bort!

Längtar du till sol och värme under årets råaste och kallaste månader i Sverige men inte vill sitta på ett plan i närmare ett dygn för att komma till varmare breddgrader? Då är Dubai ett solklart alternativ! Solsäkert, behagligt varmt under vintermånaderna, barnvänligt, annorlunda, mäktigt och lyxigt!

Sol och bad

Det finns många fina sandstränder i Dubai, många av dem i direkt anslutning till stadens pulserande liv, hotell och restauranger. Vattnet är perfekt svalkande men alltid badvänligt kring 25 grader. Även ute på den konstgjorda palmen, där många av de lyxigaste hotellen finns, hittar du fina privata stränder. Längst ut på Dubai Palm Jumeriah hittar du ett av Dubais mest kända hotell Atlantis med ett gigantiskt hajakvarium inuti!

Passar stora som små

Dubai är barnvänligt. De flesta hotell och restauranger är mycket vänligt inställda till barn och det är ofta som hotellpersonalen tar sig tid för att skoja och leka lite med de minsta gästerna. De långa, mjuka vita sandstränderna lämpar sig bra för de små och för de lite större barnen finns en mängd häftiga vattenland!

Även maten faller de flesta i smaken – vare sig du gillar orientaliskt, arabiskt eller västerländskt. Och är du ett fan av du flådiga desserter har du kommit till rätt ställe!

Störst, bäst och vackrast…

Som jag nämnde inledningsvis vill Dubai slå rekord i allt. Därför finns här såklart världens (ett litet tag till i alla fall) högsta byggnad – Burj Khalifa – det 828 meter höga tornet i betong, glas och stål som rymmer såväl lägenheter som kontor och hotell. Men kostar det så smakar det. En tur upp i tornet kostar drygt 1 000 kronor. Som tur är går det ju bra att beskåda tornet  från marken. I närheten finns även två av Dubais andra stora turistattraktioner – Dubais stora fontän med vattenshower ackompanjerat till musik varje dag, samt det stora köpcentret Dubai Mall där du kan hitta både en skidbacke och ett gigantiskt hajakvarium. Naturligtvis finns här även världens enda sjustjärniga hotell, Burj Al Arab. Passa på att ta dig hit en eftermiddag för en lyxig afternoon tea med champange! Eller varför inte lyxa till det med en hummerbuffé på Hotel Palace Downtown. When in Dubai osv…

Just nu är det extra bra studentrabatt på resor med Apollo, till Dubai – se här!
Du som student har 800 kr rabatt på alla övriga resmål med Apollo.

Skrivet av: Apollos resekrönikör Anna Möller
Foto: Apollo

PSST! Logga in på Mecenat för terminen och var med i årets stora lyxtävling där du som student bl.a. kan vinna 5 000 kr i presentkort på just Apollo! Det är även vinster värda 200 000 kr som gäller på en mängd ställen. 🎉

Tävla här: mecenat.com/welcome
Kom även ihåg att följa @mecenatse på Instagram.