Bloggen om ett rikare studentliv

Mecenat studentrabatter

De tio bästa studentrabatterna med Mecenat?

För en begränsad studentplånbok, kan en välriktad rabatt på just det en ändå behöver köpa, kännas som en vänlig smekning över kinden.

1. Ofta börjar högskoletiden med ett flyttlass till en egen liten lägenhet eller ett rum i korridor. Då är det skönt att kunna göra sitt kanske livs första adressändring och få eftersändning av sin post till halva priset.

2. Och sånt där som du bara tagit för givet där hemma: Bredband är svårt att leva utan. En tråkig men nödvändig kostnadspost varje månad, som blir betydligt lättare med en bra studentrabatt, hos ComHem eller Bredbandsbolaget.

3. Mobiltelefon och abonnemang kan vara en djungel att botanisera i. Men med studentrabatt hos Tele2, Comviq, Halebop eller Telia, vet du att du får ett prisvärt upplägg, oavsett hur stora surfmängder eller hur exklusiv lur du väljer.

4. När höstterminen drar igång, upptäcker du kanske några besvärande luckor i garderoben. Men glöm inte att använda Mecenat när du klickar hem jeans och en ny jacka från Boozt eller Zalando, Nelly eller Asos.

5. Kursböcker är en nödvändig utgift. Använd Mecenat och få ett välbehövligt prisavdrag på studielitteraturen – och en skön roman.

6. Nu är du snart redo att möta din nya studieort, föreläsare, tentaångest och nya vänner. Bjud hem pluggkompisarna på en bulle och lite te, från ICA-butiken på hörnet. Självklart med rabatten du får som ICA Student.

7. När den ärvda dammsugaren lägger av, hittar du en prisvärd, studentrabatterad ersättare på tretti.se eller CDON.

8. En bit in i första kursen, blir det uppenbart att din laptop inte håller måttet. Då är det i alla fall en liten tröst att både Apple och HP gör investeringen lite enklare med bra studentrabatter. Bara att kasta sig in i prestandasiffror och designtyckande.

9. Kräng din gamla dator till ett mellanstadiebarn på Tradera.

10. Och visst är det underbart med sin egen lya och sitt eget liv! Men efter några veckor saknar du dina päron och vill åka hem över helgen. Då är det toppen med studentrabatt på tågbiljetten! Med SmartResenär bokar man tåg och buss billigare. Eller var platserna slut, när du spontant nog ville boka på torsdagskvällen? Kolla in hyrbil hos Hertz eller Sunfleet. Eller en flygstol hos BRA eller SAS. Trevlig resa.