Bloggen om ett rikare studentliv

Compact Living 101

Så får du plats i studentlägenheten

Less is more och förvaring är A och O! Tänk på att dina ”standard”-möbler kan användas till mycket mer än vad de är menade för. Ta en säng till exempel. Under din säng finns mycket outnyttjad yta. Yta där du kan förvara sängkläder, handdukar eller varför inte pyjamasen? Det kan vara värt att investera i ett par längre sängben eller förvaringsenhet under.Det kan vara värt att investera i ett par längre sängben eller förvaringsenhet under.

📸 Furniturebox HÄR

En höjdare
– Tänk på att använda hela väggen. Både på höjden och på bredden. Ta vara på all yta i lägenheten. Tänk även på hur du sorterar. För att få det luftigare, kan de vara värt att ta en halv dag i halvåret. Då du rensar bort vinterkläder/säsongs plaggen och plockar fram sommar jacka och skor. På så sett får du mer plats.

📸 Trademax HÄR

Ljus och Färg
– Inga nyheter, men det här värt att bli påmind om: Vitt, vitt, vitt. Ja, det får rummet att upplevas som större än vad den är. Det finns dessutom andra trix, som kan få 13 kvadrat att kännas större. Har du gardiner? Häng dem högt. Tänk även på hur du placerar dina möbler. Tänk också på att med rätt belysning kan det få rummet att kännas större. Bra va?

📸 Furniturebox HÄR

Matta och spegel
– En schysst matta kan göra underverk för din lilla lya. Släng in en härlig matta i den större modellen av den ljusare nyansen. Om du vill trolla ytterligare, föreslår jag att en spegel är ditt nästa inköp. Det ger illusionen av djup. Speglar reflekterar dessutom både naturligt och artificiellt ljus och gör rummet ljusare. Placera gärna den nära ett fönster.

📸 Åhlens HÄR

Organization is key
– Det är inte helt dum att se över hur man har organiserat i sitt hem. Det finns en hel del grymma förvaringsartiklar. För att inte tala om en liggande kryddhylla i en av kökslådorna. Hänga skärp och slipsar på en och samma galge. Sortera bort säsongsbaserade kläder under den period de inte används. Skänk och släng. Ibland är det inte helt dumt att ta en dag att rensa ut gamla t-shirts och toppar som du troligtvis inte kommer att använda igen.

📸 Lagerhaus HÄR

📸 Mapiful HÄR

Studentrabatter
Jotex HÄR
Marshall 25 % studentrabatt
Royal design HÄR
Rum 21 HÄR
Photobox 70 % studentrabatt