Bloggen om ett rikare studentliv

Årets trender á la Smarteyes

Årets glasögontrender är lika spännande som de är kontrastrika. Å ena sidan ska det vara extravagant, färgstarkt och oversized i plast. Å andra sidan diskret, transparent eller supertunt i metall. Utöver detta är hållbara och miljövänliga bågar hetare än någonsin.

Fast oavsett om du väljer det ena eller andra, kan vi garantera att du kommer se bra och se bra ut i dina nya glasögon. Just nu får du dessutom 500 kronor i studentrabatt på Smarteyes via Mecenat. Erbjudandet gäller för valfria glasögon i din styrka. Köper du flera par får du dessutom 50 % rabatt på alla extra par. Men för att du ska hitta rätt glasögon bland alla läckra alternativ, har vi helt enkelt listat några av de mest utmärkande trenderna. Häng med!

Less is more

Nyckelorden är skandinavisk funktionalitet och minimalism. En trend som har allt från tunna trådprofiler till bågar i lätta pasteller eller transparent acetat. Vilket ger dig ett sofistikerat och rent intryck.

Grönt är det nya svarta

Den största och kanske viktigaste trenden både nu och framåt, är hållbara glasögonbågar som skonar naturen, vid tillverkning och återvinning. Utan att göra avkall på varken stil eller design. Elements Collection by Smarteyes är en kollektion bågar i cellulosaacetat från förnyelsebara naturkällor och är dessutom 100% biologiskt nedbrytbar. Bara en sådan sak.

Tona ner för att höja glamouren till max

En annan stark trend som verkar hålla i sig, är de semitonade glasen från 90-talet. De lätt tonade glasen ger en glammig känsla och är ett enkelt sätt att poppa till dina glasögon på ett schysst sätt.

Smarteyes har dessutom släppt Smarteyes Club Collection – en kollektion speciellt designad för just de semitonade glasen. Där bågarna, är som namnet antyder, inspirerade av en serie mytomspunna nattklubbar och barer runt om i världen. Bland annat har Smarteyes designers i Göteborg influerats av Berghain i Berlin, The Nomad i New York och Sketch i London. 

När du köper en båge från kollektionen kan du välja mellan åtta olika semitonade glas – allt från rosa, om du verkligen vill sticka ut, till de mer sofistikerade bruna och grå gradalerna. Och du kan givetvis få alla bågar med slipade eller oslipade glas.

Läs mer om årets trender och se hela Smarteyes sortiment på smarteyes.se. Vill du boka synundersökning, gör du det enklast på: smarteyes.se/boka . Det här blogginlägget är ett samarbete mellan Mecenat och Smarteyes.

Här finns studentrabatten på Smarteyes hos Mecenat.