Bloggen om ett rikare studentliv

  • Hem
  • /
  • Resa & Nöje
  • /
  • Alla kan göra musik – det är bara din fantasi som sätter gränser

Alla kan göra musik – det är bara din fantasi som sätter gränser

Mitt namn är Niclas ”Les Krymes” Brage och jobbar här på Mecenat. På min fritid producerar jag musik så fort jag får en stund över. Det är min definition av frihet. Att ta sig tid till det man verkligen brinner för är viktigt för att få en bra balans i livet. Det gäller alla, vilken hobby eller passion man än har!

Mitt musikintresse började runt millenniumskiftet, då jag ofta satt och skrev dikter och noveller på min fritid och på rasterna i skolan. Min bror har influerat mig en hel del – han är ett musikaliskt geni. Det har alltid varit en nagel i ögat för mig och sporrat mig på en gång.  Alla instrument som han har tagit sig an har han lärt sig spela flytande på bara några dagar. Syskon kärlek är det finaste som finns. ?

Jag har alltså sedan skolåldern älskat att vrida och vända på ord för att få en ordning eller oordning som både rimmar och talar samma språk. Mina dikter skrev jag på både svenska och engelska, men ju längre tiden gick, så började jag alltmer skriva på det svenska språket.

Jag valde att koncentrera mig på att skriva på svenska, för att det är ett mycket naket språk om man jämför med engelskan, som har så många mer ord som man kan nyansera med, för få ett bättre flyt. Ju svårare ju bättre. =) Efter ett par år köpte jag en gitarr och jag hade spelat lite innan i skolan, men aldrig riktigt fastnat. Det kändes mest som att jag aldrig skulle kunna lära mig att spela… det var helt omöjligt!

Men jag gav det ändå ytterligare försök och köpte mig en gitarr på Musik Utan gränser, hos Bruce, som är en legend är i Göteborg. Jag gick hem och började öva och det gick ju inte så bra i början, men jag fortsatte att nöta ackord efter ackord. Till slut kunde jag ca 3-4 ackord och jag kunde kompa mig själv.

Jag tog fram mina gamla dikter och började sjunga dikten istället för att läsa den och det tog det hela till en helt annan nivå. Dikterna blev till låtar. Man kan ju lätt förstå att man tröttnar snabbt på de 3-4 ackord som man nötte varje dag, till alla möjliga dikter. Då började jag hänga på Youtube och kollade runt – där fanns en hel djungel av vänliga människor som visar hur man kan spela gitarr.

Jag spenderade många timmar på Youtube för att kunna spela bättre och det blev ett positivt resultat. Jag sa till min bror att jag ville starta ett band. Så vi startade ett Reggaeband och repade och spelade på både stora och små scener runt om i Sverige; bland annat på Babel i Malmö och Trädgård’n här i Göteborg. Efter ett tag tröttande jag på den genren och startade ett Rockabilly Blues Hiphop-band med några gamla skolkamrater och min bror satt vid trummorna.

Göra mer ?

Efter en Reggae EP och en Rockabilly/Hiphop EP arbetar jag idag på Mecenat och jobbar för fullt för med att bl.a. utveckla nöjeskategorin ihop med en go kollega. På fritiden fortsätter jag självklart att göra musik och idag går jag under namnet Les Krymes. Det är alternativ hiphop på svenska och jag har nyligen kommit ut med min första singel ”Göra Mer”. Den har jag släppt ihop med Universal Music och deras osignade bolag Spinnup, som aggregerar osignade artister till musikstreamingtjänster som bl.a. Spotify och iTunes.

Idag gör jag musik så fort jag har en ledig stund över, speciellt på helgerna. Då startar jag min dator och plockar fram både gitarr och trummaskin och försvinner in i min värd, där jag kan göra precis vad jag vill. Fantasin är min bästa vän!

Har du drömmar om att göra musik, så håll fast vid den. För alla kan göra musik! Inget är omöjligt och sträva inte efter att bli känd det första du gör. Gör musik för att du tycker att det är kul och spela live så mycket du bara kan. Jag spelar på hemmafester och kör alltid ”all in” oavsett om det är 5 eller 50 personer som lyssnar. Friheten och glädjen att få göra det man vill är underbar.

Vill du lyssna på min senaste singel Göra Mer finns det tillgänglig här och gilla mig på Facebook om du diggar det jag gör.

Facebook: https://www.facebook.com/Les-Krymes-485710704964668/?fref=ts
Spotify: https://open.spotify.com/track/2W4PnP4Z2BvMlXprAazKcK
Soundcloud: https://soundcloud.com/leskrymes/les-krymes-gora-mer

Vill du veta mer så är du välkommen att kontakta mig. Hoppas du gillar min musik =)

Må väl