Bloggen om ett rikare studentliv

8 boktips från Storytel!

Kämpa dig igenom resten av vårvintern med hjälp av spännande true crime, härlig feelgood eller fängslande fakta. Här kommer åtta boktips från oss på Storytel! 

Du vet väl att du kan testa Storytel helt fritt i 30 dagar med studentrabatt? Klicka här för att ta del av studenterbjudandet!


Omslag på boken Olof Palmes sista stag av Lars Borgnäs
Olof Palmes sista steg, Av Lars Borgnäs

Strax innan den 34:e årsdagen för mordet på statsminister Olof Palme gick Palmeåklagaren Krister Petersson ut med beskedet att man antingen kommer åtala någon för mordet eller lägga ner åtalet innan sommaren. Beskedet har fått många Palmeintresserade att sitta på nålar, och kan vara slutet på decennier av spekulationer och teorier. 
Journalisten och författaren Lars Borgnäs tillhör en av de mest kända experterna på Palmemordet, och presenterar här en ny bild av hur mordet kan ha gått till. 


Omslag på boken En avlägsen kust av Jenny Colgan
En avlägsen kust, Av Jenny Colgan

Mysig feelgood om människorna på den lilla skotska ön Mure. Här möter vi läkaren och flyktingen Saif, som tar över jobbet som öns läkare när den tidigare går i pension, och öbon Lorna, vars liv flätas samman. Perfekt lyssning för dig som vill drömma dig bort en stund!


Omslag på boken Familjen Lambs hemlighet av Lisa Jewell
Familjen Lambs hemlighet, Av Lisa Jewell

Den här spännande thrillern tar sin början i London, när tre mördade personer upptäcktes i ett hus, och deras barn är försvunna. Tjugofem år senare får Libby Jones veta att hon ärvt ett övergivet men dyrt hus i Chelsea i London och Libbys liv förändras över en natt. Men vilka hemligheter döljer sig egentligen i huset?


Omslag på boken Vuxna Människor av Marie Aubert
Vuxna människor, Av Marie Aubert

Norska författaren Marie Aubert har blivit väldigt uppmärksammad för sin roman Vuxna människor som nu kommit på svenska. Vuxna människor utspelar sig på ett landställe dit huvudpersonen Ida åkt för att umgås med sina föräldrar, sin syster, hennes sambo samt bonusdotter. Ida är en ambitiös arkitekt och trivs med sitt liv, men har inte träffat en partner och börjar höra den biologiska klockan ticka. När lillasystern Marthe avslöjar att hon är gravid har Ida svårt att känna odelad glädje med systern. En välskriven och engagerande roman om familjerelationer, avundsjuka och vuxenblivande!


Omslag på boken Herrarna som satte oss hit av Elin Anna Labba
Herrarna satte oss hit, Av Elin Anna Labba

Författaren Elin Anna Labba har undersökt de tvångsförflyttningar av renskötande samer som inleddes för hundra år sedan. Hon har samlat brev, jojktexter, fotografier och berättelser från de som tvingades lämna sina hem och dessa dokument tecknar ett gripande porträtt av dessa människors öden och belyser förtrycket av den samiska befolkningen. En viktig bok som alla borde läsa!


Omslag på podcasten Snacka om ljudböcker med Åsa och Sissel
Snacka om ljudböcker, Av Åse Sandoval och Sissel Hanström

Lyssna på Storytels egen podd där Sissel Hanström och Åsa Sandoval på vår innehållsavdelning pratar underhållande och tillgängligt om allt från hälsa till bokomslag och varför vrede kan vara en produktiv känsla. 


Omslag på boken Klubben - en undersökning av Matilda Gustavsson
Klubben – en undersökning, Av Matilda Gustavsson

Journalisten Matilda Gustavsson vann Stora journalistpriset 2018 för sitt skakande reportage om de 18 kvinnor som vittnade mot den så kallade “kulturprofilen” som senare dömdes till fängelse för våldtäkt. I den här boken går hon djupare in i berättelsen om mannen som under flera decennier lyckades komma undan med övergrepp. En fängslande och upprörande historia om makt och sexism i den svenska kulturvärlden! 


Omslag på boken Emma av Jane Austen

Emma, Av Jane Austen

Jane Austens klassiska roman om den rika unga kvinnan Emma Woodhouse som ägnar sin tid åt att försöka para ihop sina vänner, går just nu på bio med Anya Taylor-Joy i huvudrollen. En rolig och smart roman av en av Englands största författare genom tiderna!

Prova Storytel fritt i 30 dagar och upptäck tusentals e-böcker!