Bloggen om ett rikare studentliv

7 fördelar med att studera utomlands

Att studera utomlands är en unik upplevelse och en dörröppnare till många möjligheter, unika erfarenheter, nya internationella vänner och minnen för livet. Förutom att förfina språkkunskaperna i landet där språket talas får du möjligheten att upptäcka ett nytt land och dess kultur. Är du fortfarande inte övertygad? Här finner du EF Educations 7 fördelar med att studera utomlands.

Du blir mer självsäker

Att navigera sig runt i en ny stad med nya människor och främmande kultur på ett nytt språk kan vara en stor utmaning. Småsaker såsom att handla mat eller ta rätt buss kan vara prövningar för både självförtroende och tålamod. Efter ett tag kommer du dock att känna dig bekväm i de mest obekväma situationer eftersom du har klivit utanför din komfortzon.

Du kan med säkerhet säga “been there done that”

Att vara en del av lokalbefolkningen i ditt nya hem i din nya stad ger en viss fördel. Du kommer att upptäcka alla dolda smultronställen och det är till dig dina vänner vänder sig om råd inför resor.

Ditt feed i sociala medier kommer att sticka ut från mängden

Dela med dig av ditt äventyr med dina vänner! Under din resa kommer du, utan tvekan, uppleva flertalet ”insta moments”. Exempelvis under ett av de många restaurangbesöken, när du gör sightseeing i din nya stad eller när du tar din examen tillsammans med dina nya kurskamrater. Ditt flöde kommer vara nytt och spännande, likväl som inspirera andra till att våga ta steget ut i världen.

Du får en internationell vänskapskrets

Under en resa utomlands kommer du att träffa nya människor; majoriteten är säkerligen födda och uppvuxna i landet du befinner dig i, men du kommer även att möta människor från andra delar av världen. Förhoppningsvis är några av alla möten början på livslånga vänskaper. Vem vet, om några månader kanske du till och med har en ny bästa vän från ett annat land som du kan åka och hälsa på när dina studier är avslutade?

Du blir ett proffs på att navigera

Vare sig du ska åka tunnelbana i New York eller buss i Los Angeles kommer du att bli ett proffs på att navigera i din nya hemstad. Kom ihåg att det är genom att göra misstag vi lär oss.

Du öppnar upp för en internationell karriär

I dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad är en bra utbildning inte alltid tillräckligt för att kamma hem drömjobbet. Idag behövs en blandning av utbildning, erfarenhet och språkfärdigheter för att stå ut bland alla hungriga kandidater. Att studera utomlands är en bra språngbräda till en internationell karriär. Förutom flyt i språket kommer du återvända hem med vidgade vyer, insikt i andra kulturer och ett bredare kontaktnät.

Du kommer att känna dig som en världsmedborgare

I en allt mer globaliserad värld är det en tillgång att känna sig hemma överallt. De flesta är både nervösa och exalterade före avresa, men efter några dagar på destinationen upplever nästan alla att man börjar uppskatta sitt nya hem. Du kommer till slut känna dig som en världsmedborgare. En känsla som du kommer värdera mer och mer för varje dag som går under din tid utomlands. 

Hoppas att dessa 7 fördelar med att studera utomlands har varit till hjälp. Är du intresserad av att studera utomlands? Just nu kan du tävla om ett språkstipendium värde 20 000 kr sponsrat av EF i samarbete med Mecenat. EF erbjuder CSN-berättigade språkkurser till 54 destinationer världen över. Avresa varje måndag. Reslängd från 2 veckor upp till ett helt år.

Tävla om ett språkstipendium värde 20 000 kr HÄR.
Här hittar du alla erbjudanden EF Språkstudier erbjuder via Mecenat.

Skriven av: Emma Viktoria, EF Språkstudier Utomlands