Bloggen om ett rikare studentliv

5 träningstips som är snälla för studentplånboken

Vill du komma i form, men känner att din strama studentbudget håller dig tillbaka? Genom att hålla dig aktiv får du bättre koncentrationsförmåga, du sover bättre och blir gladare. Vi tycker därför inte att en snäv budget ska hålla dig tillbaka. Här nedan kan du läsa om våra bästa tips för dig att hålla dig i form, samtidigt som du håller din budget.

1. Gratis är gott

De flesta gym erbjuder gratis provträningar, vissa gym har t.o.m. gratis provveckor. Förutom gratis träning får du dessutom prova på massvis med olika gym för att se vad som passar dig bäst.

2. Ut i friska luften

När man pluggar blir det lätt att man sitter inomhus hela dagarna. Varför då inte passa på att träna utomhus? Löpning, cykling och promenader kan du göra vart som helst egentligen – och kostar inte en krona. De flesta städer har dessutom utomhusgym som du kan prova på. Kul och svettigt!

3. YouTube är din bästa träningskompis

YouTube är inte bara fyllt med roliga kattklipp, det finns även träningspass i olika genrer du kan använda för att hålla dig i form. Pilates, boxning, yoga eller varför inte dans? På YouTube finns träningspass som alla kan utföra – och det bästa är att du inte ens behöver lämna hemmet för att utföra dem.

4. Mellanmål is king

För att orka med träning och plugg är det viktigt att du får i dig bra mellanmål. Det enda problemet är att bars, färdigköpta smoothies och andra bra mellanmål är dyrt. Ett bra tips är förstås att du gör din eget mellis. Förutom att spara pengar, får du stenkoll på innehållet så dina mellanmål bara innehåller sånt du vet vad det är och saker du själv tycker är gott. Win – win! Massvis med goda och nyttiga recept hittar du här.

5. Studentrabatter nära dig

Du vet väl om att vi har massvis med lokala studentrabatter på gym och träningsanläggningar? Klicka dig in här för att hitta en studentrabatt som passar dig!