Bloggen om ett rikare studentliv

Stina Lönnkvist, Yogobe

5 plånboksvänliga tips för en aktiv sommar

Varje år blir jag lika chockad när ett näst intill halverat CSN-bidrag trillar in den 25:e maj – det sista på hela sommaren. Hur ska jag nu få budgeten att gå ihop? Att träna på exempelvis gym och yogastudios är långt ifrån gratis, och många ställen stänger igen under sommaren eller drar ner på antal pass i veckan. Jag brukar dessutom passa på att åka iväg från staden där jag pluggar (och tränar) på sommaren. Av dessa anledningar är det därför lätt att lägga träningen på hyllan fram till höstterminen kickar igång igen, men jag har insett att det finns smarta alternativ. Här är mina bästa tips för en aktiv livsstil i sommar!

1. Gratis tränings- och yogaklasser i parker

I många parker och grönområden runt om i landet arrangeras olika tränings- och yogaklasser. Ofta behöver man inga eller väldigt få redskap (till exempel en yogamatta) för att kunna delta. Det är bara att dyka upp helt enkelt! Vissa är gratis medan andra tar en liten summa för att delta (i många fall går pengarna till välgörenhet). Spana in Facebookeventet HÄR med sommarens alla utomhusklasser.

2. Träna med din egen kroppsvikt

Bli inte fastkedjad vid de avancerade maskinerna på gymmet – din kropp är ett fantastiskt träningsredskap som kan bjuda på både tuff och varierad träning. Träningstillbehör du kan komplettera med är exempelvis en yogamatta, gummiband, TRX-band och vips har du ett mobilt sommargym var du än är!

3. Träna och yoga online

Visste du att onlinetjänsten Yogobe är gratis för alla studenter via Mecenat? På Yogobe har du tillgång till 1200+ klasser från mobilen eller datorn med allt ifrån meditation och avslappningsövningar till dynamisk yoga och tuffare träningspass. Det finns därför alternativ för alla nivåer och behov! Klicka HÄR för att bli medlem.

4. Använd naturen

Sverige är fantastiskt på sommaren, utnyttja det! Spring i skogen, simma i sjöar och hav, klipp gräsmattan. Bara fantasin (och vädret) sätter gränserna. På många ställen finns även utegym som är gratis att använda.

5. Våga vila

Sommarens längre lov är ju faktiskt till för att ta igen sig. Det är helt okej att softa lite också, det är du värd efter en lång termin! Men varför inte passa på att spara in pengar på kollektivtrafiken och istället få lite härlig vardagsmotion genom att cykla och promenera dit du ska?

Tips på tre videor för sommaren (skapa en profil på Yogobe via Mecenat för att ta del av dem)

Be the change flow, 30 min: Utforska dina värderingar i detta flöde med utrymme för reflektion. https://yogobe.com/se/videos/e6u5
Whole body workout, 20 min: Sweat party: Quick and effective workout for your entire body. https://yogobe.com/se/videos/3x5z
Holy hamstrings, 45: Ett måste för baksida lår, med fokus på rörlighet, styrka och rörelsekontroll. https://yogobe.com/se/videos/8rs2

Av Stina Lönnkvist, yogalärare och masterstudent på Handelshögskolan i Stockholm. Stina bloggar även på www.stinza.com.

Mecenat i samarbete med Yogobe. Läs mer studenterbjudandet: Mecenat erbjuder Sveriges studenter gratis Yogobe.

För fler grymma studentrabatter och kampanjer för studenter, ladda ner Mecenat-appen!
Följ oss på Instagram: @mecenatse och @yogobe