Bloggen om ett rikare studentliv

10 tillbehör som underlättar ditt pluggande

Vårterminen har precis kickats igång. Vi vet alla hur svårt det kan vara att få tillbaka motivationen till att plugga. Men visst finns det tips och tricks för att göra studietiden lättare. Vi har listat 10 tillbehör hos Adlibris som kan hjälpa dig att göra pluggandet lite roligare.

1. Raderbar penna i olika färger
Skriv i olika kulörer för struktur och inspiration. Det är roligare att läsa en text med liv i. Ett tips är att använda en raderbar kulspetspenna. Då kan du enkelt ta bort eventuella misstag.

2. Kollegie ämnesblock
En av de viktigaste faktorerna till lyckat pluggande är struktur och ordning. Med hjälp av ett kollegieblock med ämnesrader kan du kombinera flera olika kurser i ett och samma.

3. Post-it-lappar
Gammalt behöver inte vara tråkigt! Med hjälp utav Post-it-lappar påminner du dig själv om tentor, möten eller vart i boken du gjorde den speciella anteckningen.

4. Överstrykningspenna
Klassikern överstrykningspennan är ett bra hjälpmedel till godkända tentor. Markera allt i texten du tycker är viktigt och bör läsa igen. Här sparar du mycket tid!

5. Kalender
Skolan innebär massor av viktiga händelser. En kalender är perfekt till att samla alla viktiga datum till tentor i.

6. Hörlurar
Kom in i rätt stämning! Ett perfekt pluggtips är att lyssna på musik.

7. Laptopfodral
Nu förtiden släpar de flesta runt på sina datorer. Så varför inte göra det, och samtidigt skydda din dator med stil!?

8. Pennfodral
Samla alla dina pennor på ett och samma ställe. Ett pennfodral gör det enklare för dig att byta pluggmiljö. Ta med alla dina saker och sätt dig på ett café, hemma hos en kompis eller varför inte utomlands på stranden.

9. Miniräknare
Räkna med stil. Välj miniräknare efter din favoritfärg.

10. Mapp
Får du inte ordning på dina skolpapper? Hamnar de löst i väskan och blir fula? Skaffa en mapp och håll koll på dina papper på ett snyggt och stilrent sätt.

Glöm inte att du har 5% studentrabattkod hos Mecenat