Bloggen om ett rikare studentliv

  • Hem
  • /
  • Teknik
  • /
  • Huawei P10 – den seriösa kameramobilen

Huawei P10 – den seriösa kameramobilen

Huawei ångar på som ett godståg i sin plan att plocka marknadsandelar över hela jorden med sina smart phones. De tillverkar välbyggda telefoner som är mycket billigare än marknadsledande mobiler, utan att göra avkall på prestanda och funktioner. Nya P10 är inget undantag och den har dessutom en av marknadens bästa kameror.

”En av” är inte riktigt sant, snarare tre. P10 har två kameror på baksidan och en på framsidan. Alla kameror är certifierade av Leica, ett anrikt och välrenommerat kameraföretag, som under en tid har samarbetat med Huawei och deras mobilkameror. De två kamerorna på baksidan, en 12-megapixel i färg och en 20-megapixel i svartvitt, arbetar tillsammans för att optimera både skärpa, färg och kontrast. De tillåter också flera kreativa fotolägen, t.ex. porträttfotografering med kort skärpedjup (du vet, de där ”fina” porträttbilderna man ibland ser), och optisk zoom. Kamerorna är dessutom snyggt byggda i telefonen, och sticker inte ut som de gör på många andra mobiler idag.

P10s hemknapp innehåller en fingeravtrycksläsare, men kan också kombineras med flera andra funktioner, som t.ex. hemknapp, bakåt-knapp, swipe mellan program samt Google Now-aktivering. Ett bra komplement till Androids numera permanenta virtuella knappar.

En annan trevlig uppdatering är att P10 är extra skyddad mot fukt och damm, något som blivit allt populärare bland dagens dyrare mobiltelefoner. Den saknar dock IP-klassning, vilket är en officiell klassning av fukt- och dammskydd. Så här får man lita på tillverkarens egna tester.

Systemet i P10 är det senaste, Android 7.0 och Huawei följer den allmänna trenden att inte manipulera gränssnittet för mycket. Det är stilrent och avskalat, och framför allt väldigt snabbt.

Normalt nypris på Huawei P10 ca 6 000 kr, vilket redan är ett par tusenlappar billigare än t.ex. Samsungs och Apples senaste mobiler. Som student har du just nu en oslagbar deal hos Tele2, där du köper P10 för mindre än halva priset: 2 995 kr.

Läs mer om Tele2:s studenterbjudanden och P10 här