Bloggen om ett rikare studentliv

Asos 10 % studentrabatt via Mecenat

De 7 hösttrenderna du vill ha stenkoll på!

När det är ny termin och hösten närmar sig med stormsteg är det klart att man vill höja mysfaktorn och känna att man har styr på stilen. Med enkla medel kan man även med en tunn studentplånbok fixa en höstig look och känna sig 2016.

En andra chans

Genom att kombinera gamla och kanske uttjatade plagg med lite nya schyssta accessoarer eller bara något enstaka nytt plagg, kan du skapa en ny look och känsla.

Så varför inte rafsa fram det dammiga gamla plagget längst in i garderoben och ge det en ny chans genom att matcha det med fräscha tillbehör.

Heta höstlistan

 1. Färgerna som lyser starkt i höst: rostrött, pumpagult, olivgrönt, mossgrönt och ”dusty” pink. Svart är såklart alltid lika rätt. Klarröda inslag i outfiten – yes! På herrsidan ser vi mycket av klassisk blått och grått.
 2. Accessoarerna: scarfen är årets detalj – både för tjejer och killar. Skaffa en tidlös klocka?  som är en av höstens ”måsten” – enkelhet är nyckelordet. Vågar du bågar? Såklart! Så hett även på hösten. Du väl inte missat dunderkampanjen på Ray Ban som pågår ännu några dagar…
 3. Material som sticker ut: sprucken sammet med lyxig känsla, gärna i rosa eller vinröda toner. Skinnplaggen är tillbaka – eller var de någonsin ute? Det finns massa varianter av fuskskinn att välja mellan. Spets stannar länge till. Ull – höstigt som bara den. Mocka – en smakfull klassiker.
 4. Jackor: bomberjackan är här för att stanna länge till och den är lika snygg på alla! Finns att hitta i de flesta webbshoppar. Eller satsa gärna på en statement-kappa att trivas i över hela vinterhalvåret.
 5. På fötterna: varför inte satsa på klassiska ankelboots? Eller är du en av de som vågar… dra på dig höga mockastövlar ?. Gillar du sportstuket ska du naturligtvis stolt glida runt i sneakers. Alltid stabilt mode.
 6. Mönster? Ett lätt sätt att skapa liv i en tråkig outfit. Grafiska mönster: lekfullt och hopfogade. Leopard… ränderna går tydligen aldrig ur, nu är det hetare än någonsin igen. Prickigt ­– preppy i plugget, hur nice är inte det?
 7. Polo och pliserade kjolar: nja kanske inte i kombination precis 🙂 men var och en för sig. Du hittar mängder kjolar i veckade varianter nu t.ex. i metallic-färger. Vill du köra säkra kort som håller ännu lite längre in på säsongen, väljer du klassiska färger.Och – killar och tjejer, fortsätt använda era polotröjor och har du ingen, klipp till nu! Polon är toksmidigt plagg, alltid lika enkelt och snyggt till såväl jeans, som chinos eller blazer t.ex.

 

Kram!

Okej, hoppas ni har fått lite inspo på vägen. Att ni kan plocka russinen ur kakan, kombinera med era egna favoriter och att ni vågar kör er stajl. Med det återstår det bara att skicka med er en stor varm kram & massa pepp på väg in mot de mysiga höstmånaderna!

 

Studentrabatterna inom mode som sticker ut lite extra just nu

 • Lätt att bli kär i… Zalando 10 % studentrabatt eller 25 % på nedsatta varor. Gäller t.o.m. 7/9 -16
 • Grymt mode & alla varumärke du kan tänka dig Asos 10 % studentrabatt
 • Brinner för stil… Stayhard 10 % studentrabatt
 • Sneakers lover… Junkyard 100 kr studentrabatt på alla skor
 • Personligt och toksnyggt underwear Frank Dandy 30 % studentrabatt t.o.m. 30/9 -16
 • Strumpor & underkläder som man blir SÅ happy av: Happy socks just nu 30 % studentrabatt
 • Bästa bågarna ever… Ray Ban 20 % studentrabatt t.o.m. 11/9 -16