Bloggen om ett rikare studentliv

  • Hem
  • /
  • Studentliv
  • /
  • Gästbloggare: studenten & träningsprofilen Linda Illerstam
Gälstbloggare: studenten och träningsprofilen Linda Illerstam

Gästbloggare: studenten & träningsprofilen Linda Illerstam

Ingen annan än ni studenter vet preciiiis hur det är att vara student. Därför bjuder vi emellanåt in bloggare hit, som delar med sig av inspiration till övriga studerande. Låt oss presentera Linda Illerstam som är vår gästbloggare. Hon kommer berätta om stort och smått inom träning, hälsa, kost, mode och massa annat kul. Häng med här…


Hej Student!

Det här är något helt nytt och ett första av flera inlägg som kommer att komma upp här på Mecenats blogg.

Vem är jag?

Jag heter Linda Illerstam, är 25 år gammal och läser Socionomprogrammet på Linköpings Universitet, Campus Norrköping. Jag tycker inte själv att jag passar in i någon stereotyp bild av ”universitetsstudenten”, men av erfarenhet skapar de flesta av oss egna vägar genom studietiden och är dessutom på väldigt olika platser i livet. Det finns de som lever och andas kår – med nolleperiod, spex, jubel och ett liv i overall. Andra jobbar deltid/heltid, pluggar på kvällar eller distans, hämtar och lämnar barn på dagis och har helt andra prioriteringar.

Själv hakade jag på mina vänner på KTH, Handels och SU redan i gymnasiet och kände att jag var ganska klar med nollningar och gask när jag väl började på Södertörns Högskola och sedan även på Linköpings Universitet. En bal eller fest är aldrig fel och det är viktigt att ha roligt under studietiden och se till att göra den till något minnesvärt. Men det måste gå ihop med livet i övrigt.

Idag är jag elitidrottande kroppsbyggare/fitness-atlet, egenföretagare (som tränings-, hälso- och fitnessprofil), modell och socionomstuderande. Det är en salig, men underbar blandning av ytlighet och djup, kreativitet och struktur. Ingen dag är den andra lik och det kan börja med ett tidigt morgonpass vid 05:00 för att hinna med föreläsning och seminarium innan stadsbyte och modellfotografering på eftermiddagen. Dessutom är jag en extrem ”gör det själv” person, så det är inte ovanligt att jag drar igång diverse renoveringsprojekt hemma i lägenheten eller bestämmer mig för att rusta upp och bättra på lacken på bilen…. Som sagt, det där med stereotypa bilder och att hålla sig inom normen för saker och ting är ingenting för mig!

Men, varför skriver jag här på Mecenats blogg?lindaillerstam_training_20160520_mobileopt_small

En stor fördel med att vara student är alla förmåner.  Mecenat samlar ihop tusentals studenterbjudanden från olika företag och organisationer på en och samma plats som gör det enkelt, snabbt och smidigt att både spara in på studiemedlet och få bra tips på aktiviteter, produkter och event. Men allt kan alltid bli bättre och min tanke är att jag – och vi tillsammans – ska kunna dela med oss av idéer och tips om bra och billiga alternativ. Eftersom jag rör mig i väldigt olika kretsar och har så vitt spridda intressen, så hoppas jag att jag ska lyckas pricka in något som passar alla.

Jag kommer skriva om både det ena och det andra framöver. Kanske om vilka träningskläder som är mest bekväma och till bäst pris… eller vilken typ av kost och kosttillskott som funkar bäst som lunchlåda och mellanmål i skolan… tips för utlandsresan osv. Håll koll på mina inlägg för det kommer komma massa intressant information!

Hoppas att sista veckorna på terminen flyter på!
Vi hörs snart igen,
// Linda